Útok zombií: The Last Stand

Hra The Last Stand je vydařenou variací na téma útok zombií obohacenou o strategické prvky. Úkolem je přežít 20 dní a nocí nájezdů zombií na vaši barikádu. Zatímco v noci se odehrává klasické střílení zombií (k pohybu slouží šipky, k míření a střelbě myš, mezerníkem můžete změnit zbraň), přes den máte volných 12 hodin (hlavní hrdina zřejmě nikdy nespí :) a můžete opravovat barikády, hledat zbraně nebo další přeživší osoby. Ty vám mohou pomoct s opravami barikád (za jednu hodinu toho opravíte víc), ale také při obraně (ačkoli většinu práce zde vždy musíte odvést vy).


Musíte si tedy dobře rozmyslet, do kterých činností investujete. Osobně se mi asi nejvíc vyplatilo hledat zpočátku další lidi, díky čemuž jsem později nemusel trávit tolik času opravami a mohl se věnovat hledání lepších zbraní, které budete později velmi potřebovat. Množství zombií a jejich odolnost totiž s přibývajícími dny nepříjemně roste. Za zmínku také stojí, že čas při hledání zbraní se sčítá, což je velmi sympatické.


Celkem vzato byste se u hry The Last Stand neměli nudit (dohrajete ji do hodiny). Za zmínku také stojí poměrně vydařená grafika.
Rada na závěr: I u zombií se vyplatí střílet do hlavy.

Hru si můžete zahrát zde.

Žádné komentáře: