Námořní strategie: Cursed Winds

Je to tak, máme tu první recenzi! Ve strategické hře Cursed Winds, kterou si dnes představíme, ovládáte pirátskou loď a vaším úkolem je zničit a vyplundrovat lodě protivníka a sám přitom zůstat naživu. Zničení nepřátelské lodě můžete dosáhnout dvěma způsoby: kanóny, kterými ji rozstřílíte, nebo se můžete k lodi přiblížit a nechat vaše námořníky pobít nepřátelskou posádku. Zatímco první způsob se dá praktikovat neomezeně a vyžaduje pouze přesné míření (vystřelené koule chvíli letí, takže je třeba odhadovat vzdálenost a střílet před loď), druhý lze praktikovat pouze do "vyčerpání" zásoby námořníků. Navíc má tu nevýhodu, že nižší počet námořníků znamená delší nabíjení kanónů.


Po skončení kola máte možnost svoji loď různými způsoby vylepšit, například zvýšit počet kanónů či námořníků, odolnost a rychlost lodi a podobně. Narozdíl od předchozí podobné hry Treasure of Cutlass Reef je rovněž zakoupit a poté v boji použít tři speciální schopnosti: podpůrnou palbu, rakety, a hlas Calypso.



Hra poskytuje možnost uložení pozice a její hrací doba se pohybuje řádově v hodinách. Ještě malá poznámka k ovládání: loď ovládáte klasicky šipkami nebo klávesami WASD, střílíte mezerníkem a klávesou V obracíte směr střelby (nahoru nebo dolů), speciální schopnosti ovládáte klávesami 1,2 a 3.

Hru si můžete zahrát zde.
Původní hru, ze které tato vychází, naleznete zde.

Žádné komentáře: