GemCraft: Strategie pro náročné

Strategická hra, kterou si dnes představíme, patří bezesporu mezi špičku svého žánru. Hra GemCraft je založena na vylepšeném konceptu Tower Defence, kdy hráč musí zabránit tomu, aby se nepřátelé dostali až k jeho pevnosti. Za peníze utržené zabíjením nepřátel za tímto účelem staví a vylepšuje věže podél cesty, kterou se protivník snaží dostat k pevnosti.


Tento typ her je velmi oblíbený a existuje obrovské množství variant. Tato se však od ostatních liší svojí komplexností, kdy v průběhu tažení, které se skládá z jednotlivých bitev, vylepšujete své schopnosti. Také základní koncept je mírně pozměněn a přestože ve hře stavíte věže, tyto slouží pro umístění drahokamů, které jsou stěžejním prvkem hry. K likvidaci nepřátel totiž slouží právě drahokamy, které můžete v průběhu bitvy vytvářet a vylepšovat, případně je použít jednorázově jako bombu a vrhnout na nepřátele. Drahokamy se liší barvami a zvláštními vlastnosti a lze je mezi sebou kombinovat (tedy ze dvou slabších vytvořit jeden silnější).


Vyhráváním bitev s dostatečně vysokým skóre (tzv. Glowing fame) odemykáte tajné levely. Nemá však smysl se o to pokoušet dřív než v konečných fázích hry, kdy již máte dostatečně rozvinuté schopnosti. Levely lze hrát opakovaně, takže se k nim můžete vrátit dodatečně. Hru také obzvlášťňuje sběr trofejí, které v průběhu bitev získáváte.
Hra umožňuje ukládání pozic a hrací doba se pohybuje v řádu dní.

Můžete si ji zahrát zde.

Žádné komentáře: