Těžba na Marsu: Motherload

Dnes si představíme poměrně originální hru Motherload, která se odehrává na Marsu, či spíše pod jeho povrchem. Ovládáte totiž těžební vozidlo a vaším úkolem je těžit minerály. Těch existuje mnoho druhů a liší se svojí cenou a také dostupností, ty vzácnější (a dražší) se totiž nacházejí až ve větších hloubkách. K tomu, abyste se k nim dostali, vám pomohou různá vylepšení, ať již silnější motory, lepší vrtáky či pancéřování a řada dalších. Peníze k jejich nákupu získáváte právě prodejem natěžených minerálů.


Aby to nebylo tak jednoduché, musíte si pečlivě hlídat hladinu paliva. To totiž potřebujete nejen k těžení, ale také k návratu na povrch (vozidlo je za tímto účelem vybaveno vrtulkou). Pokud vám palivo dojde, jste ztraceni, načerpat se dá totiž pouze na povrchu. Pokud se proto chystáte hlouběji, budete potřebovat větší palivové nádrže. Také palivová rezerva se může velmi hodit. A pokud se dostanete opravdu hluboko, začnete narážet na plynové kapsy, které nejsou vidět, ale vaše vozidlo téměř určitě zničí. Jediná možnost, jak se jim vyhnout, je používat zde k ražení štol dynamit, který kapsy s jistotou zničí.


Hra se ovládá šipkami a poskytuje možnost uložení pozice (k tomuto účelu slouží satelit vznášející se kousek nad povrchem). Hra je velmi chytlavá a vydrží vám alespoň několik hodin.

Otázka na závěr: Jste zvědaví, co se skrývá v centru Marsu?

Hru si můžete zahrát zde.

Žádné komentáře: